Goede gesprekken organiseren

Ik geloof dat iedereen in een ingewikkelde situatie een goed gesprek kan organiseren. Dat betekent niet dat je het hoeft te leiden of vorm te geven. Want daar kan ik je mee helpen.

In een goed gesprek herken je ieders belang.

In veel gesprekken geldt het recht van de sterkste. Wie de grootste mond heeft bepaalt de uitkomst. Ik help je ervoor zorgen dat ieders belang met evenveel gewicht op tafel komt. En dat de uitkomst recht doet aan al die belangen.
Zes cartoonachtige poppetjes met elk een andere kleur pet op symboliseren verschillende mensen met verschillende belangen.
Twee cartoonachtige poppetjes. Uit het hoofd van ene steekt een potlood en een liniaal en uit het hoofd van de ander een kalender.

Een goed gesprek organiseer je niet alleen.

Als je recht wil doen aan alle belangen heb je iemand nodig die zelf géén belang heeft. Iemand die altijd neutraal blijft. Met het aannemen van die neutrale rol ontzorg ik je, zodat jij je kan richten op de inhoud.

Een goed gesprek geeft energie.

Omdat het erg fijn is dat mensen die normaal gesproken niet naar elkaar luisteren dat nu wel doen. Dat een beladen onderwerp niet meer beladen is. Dat je mogelijkheden ziet waar je eerder onmogelijkheden zag. En dat je de deur uit gaat met heldere acties. Daar krijg ik zelf ook energie van.
Een cartoonachtig poppetje geeft groeiende plantjes water.